WELKOM IN DE PRAXIS MALEHOEK

Nicole Timmerman
Praktijkeigenaar

Licentiate Kinesitherapie (VUB, 1976)
Master Biomedische Wetenschappen –
Manuele Therapie (VUB, 1981)
Geregistreerd kinesitherapeut met bijzondere bekwaamheid in de manuele therapie

Gespecialiseerde Praxis
Malehoek

De praktijk bevindt zich op het einde van de Avignonlaan , in de residentiele wijk Malehoek, met ruime parkeergelegenheid en rolstoelvriendelijke toegang & sanitair. De halte “kapelaanstraat” van De Lijnbus nr 6 ligt op 500m van de praxis. 

Therapie op afspraak
Wachtruimte 

Vermits u op afspraak komt, zal u slechts enkele minuten verblijven in de wachtzaal. U kan die tijd invullen met het lezen van medialectuur , brochures en posters met adviezen, meeneemfolders, leuke en leerzame plaatjes…. 

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. 

EEN KLEIN OVERZICHT VAN KLACHTEN DIE WE BEHANDELEN

Schouderklachten

Door verkeerd of langdurig gebruik , of door veroudering kunnen de slijmbeurs en/of Rotator cuff pezen ingeklemd geraken of kunnen er scheurtjes ontstaan.
De schouder kan ook veel te los functioneren , zelfs “uit de kom schieten” (instabiele schouder) of veel te stijf worden (frozen shoulder). 
Voor de behandeling van voornoemde problemen, en  ook voor revalidatie na schouder- of peesoperaties en schouderprothesen, kan u in Praxis Malehoek terecht. 

Rug- en nekklachten

Rug- en nekklachten komen veel voor en worden vaak veroorzaakt door een beknelling, overbelasting of spierverrekking welke uitgelokt wordt door onjuiste gewoontehoudingen (doorgezakt staan bv) , door langdurig zittend werk (bureelwerk, computer bv) en/of door verkeerd gebruik (voorovergebogen poetsen bv). Dit kan lokale pijn geven maar ook uitstralende pijn in arm(en) of be(n)en welke uw normale bewegingen en functies kan verhinderen. Uw therapeut helpt u op afspraak.

Elleboogklachten

De meeste gekende elleboog -problemen zijn de tenniselleboog en de golferselleboog die veelal door overbelasting ontstaan . Overbelasting is een term die kan duiden op ofwel verkeerd dan wel overmatig gebruik van de onderarmspieren door intense handenarbeid. Overbelasting kan echter ook betekenen dat de belastbaarheid of de sterkte /kracht van de spieren te laag is. Uw therapeut bespreekt samen met u de oorza(a)k(en) en de passende therapie en reikt u adviezen aan.

Hand- en polsklachten

De meest voorkomende problemen zijn het carpaal tunnelsyndroom, polsverstuiking,  vinger- en duimklachten tgv  verstuikingen, artrose , van springvingers of -duim, van geirriteerde pezen … 
Uw therapeut is een ervaren  handtherapeut.

Klachten in de bekkenregio

Pijnklachten en gewrichtsklachten in of rond het bekken en/of incontinentie-problemen kunnen optreden tijdens of na de zwangerschap (bv bekkeninstabiliteit), na een ongeval of trauma (vallen van de trap, oa) . U bent in de Praxis Malehoek aan het juiste adres.

Heupklachten

Heupklachten kunnen veroorzaakt worden door een valpartij, door overbelasting, door artrose,  door ontstekingen  van de slijmbeurzen, pezen ea. Soms zijn de klachten een laattijdig gevolg van aangeboren of verworven afwijkingen van de heup. 

Knieklachten

Door de vele bewegende onderdelen in de knie én door intensief gebruik kan er veel mis gaan in het kniegewricht. Zo kan de knieschijf uit de kom geraken, kunnen letsels aan de menisci en de gewrichtsbanden (oa kruisbanden) ontstaan. Ook knieartrose, jicht , reumatoïde artritis en ontstekingen van pezen en slijmbeurzen kunnen invaliderende  pijnklachten geven waarvoor manuele therapie de snelste oplossing biedt.

Enkel -en voetklachten

Enkelverstuikingen gaan vaak gepaard met het verrekken of scheuren van de enkelbanden. Herhaaldelijke overbelasting van de voet kunnen irritatie of ontstekingen veroorzaken van de voetpezen of de voetpeesplaat (plantaire fasciitis) of ook leiden tot hielspoor. In de enkel , voet en vooral de grote teen kan ook slijtage/artrose voorkomen. Artrose is vaak gerelateerd aan ouderdom of ontstaat na trauma of een operatie.

Spier- en peesklachten

Overbelasting, stress en inactiviteit verhogen de spierspanning en doen triggerpunten  ontstaan. 
In de praktijk worden deze spier- en peesklachten behandeld met manuele technieken , triggerpunt -therapie en oefeningen waardoor de pijn en hinder  verdwijnt , en zowel spier als pees sterker en meer belastbaar worden gemaakt. Tevens wordt zo het risico op herval voorkomen. 

Klik op de bewerken-knop om deze tekst te wijzigen. 

PRAXIS MALEHOEK

Praktijkadres: Avignonlaan 57

8310 Sint-Kruis Brugge

Telefoon: +32 (0) 50 37 05 28

Email: info@oefentherapie.be

OPENINGSUREN

Enkel op afspraak (050/370528)

Maandag -Vrijdag : 8:00 – 20:00

WEGBESCHRIJVING