MANUELE THERAPIE

Manueel therapeuten maken uw beklemde gewrichten vrij, kneden uw stroeve spieren los en roepen uw zeurende pijn een halt toe. Wij gaan samen op zoek naar de oorzaak van uw klachten en bieden u een behandeling op maat volgens uw fysieke mogelijkheden aan.

Onder manuele therapie wordt verstaan een gespecialiseerd domein binnen de kinesitherapie welk zich richt op aandoeningen in het houdings- en bewegingsstelsel, en gebruik maakt van zeer specifieke diagnostische- en behandelingstechnieken, inclusief manuele handgrepen/technieken en therapeutische oefenvormen.

Manuele Therapie is zowel nationaal als internationaal een erkende specialisatie binnen de kinesitherapie.

Manueel therapeuten hebben na hun opleiding tot kinesitherapeut een bijkomende opleiding gevolgd aan een Belgische universiteit die leidt tot een wettelijke erkenning van een bijzonder bekwaamheid  in de manuele therapie.

Manuele therapie beoogt een sneller herstel gebaseerd op wetenschappelijk ondersteunde en gerichte technieken en vermindert het herval door inzichten te geven in de fysieke conditie van de patiënt.

Nicole Timmerman bezit de bijzondere bekwaamheid in de manuele therapie . Zij kan uw beklemde gewrichten vrijmaken, uw stroeve spieren losmaken en zeurende pijn een halt toeroepen. Ik zoek naar de oorzaak van uw klachten in uw lichaam en bied u een behandeling op maat volgens uw fysieke mogelijkheden aan.

Kan u in de Praxis Malehoek terecht voor uw klachten ?